Bamboe, het nieuwe hout!

De botanische woontrend is nog steeds populair. Niet zo gek, want een kamer met exotisch behang, kelim tapijt, zachte kussens, veel planten en kekke naturel meubeltjes geeft al snel een warme sfeer. De designers van Lene Bjerre hebben om die reden leuke bamboe producten aan hun spring/summer collectie  toegevoegd. Ik moet eerlijk toegeven dat ik nogal wat gemengde gevoelens had ten opzichte van het materiaal, want waarom zou je overwegen om bamboe te gebruiken voor je in- of exterieur?

Lene_Bjerre_SS17_96_17236

En wat blijkt… bamboe is een grassoort waarvan de plant in 5 jaar tijd wel 35 meter hoog kan worden. En omdat het zo snel groeit en verhout, krijgt het eigenschappen die echt hout ook bezit; sterk en stevig materiaal. Bamboe is hét duurzame alternatief voor tropisch hardhout. Het is een natuurlijk product, groeit als kool, het is licht, beresterk maar toch flexibel én er hoeven geen bossen voor worden gekapt.

Lene_Bjerre_SS17_43_16796

Ik ben fan! Niet alleen door het duurzame karakter van dit materiaal maar ook omdat de ontwerpers voor SS seizoen 2017 een supergave collectie hebben ontwikkeld. De meubels zijn licht en ook zeer geschikt voor de tuin. Bamboe kan net als teakhout gewoon buiten staan in de zomer, het wordt wel wat grijzer maar als je dat wilt voorkomen behandel de stammen dan met een olie of lak, speciaal voor bamboehout, verkrijgbaar via bamboebouwnederland.nl

Schermafbeelding 2017-04-23 om 17.04.07

Ook voor het balkon of klein terras heeft het Deense merk een oplossing. Bovenstaande ronde tafel en klapstoel zijn ruimtebesparend omdat je ze kan inklappen. En zodra het weer het toelaat  klap je ze uit. Op deze manier creëer je makkelijk een gezellig zitje. De onderste stoel van de collage maakt deel uit van een lounge set, te zien op foto nr. 1.

Lene_Bjerre_SS17_13_16590

Als je gezegend bent met meer ruimte dan is deze ligstoel natuurlijk een musthave!

Lene Bjerre verkoopt ook prachtige accessoires. Zo zijn er  velours kussens verkrijgbaar in zachte tinten en linnen kussens met (bloemen)prints. Daarnaast is er een collectie, niet van echt te onderscheiden, “nep” planten (zie foto’s) Vanaf komende week zijn de producten verkrijgbaar via de webshop van www.eyeonsite.nl.  Als je vragen hebt schroom dan niet te mailen naar: info@eyeonsite.nl

This slideshow requires JavaScript.

Motto: We seek outdoors to feel revived and in contact with ourselves. We move our living spaces out under the open sky to be a little like the nomads that inspire us. Traveling, experiencing, seeing and feeling; we pledge to full blown individuality but with the Earth underneath our feet as the common objective. 

Eyeonsite interior concepts,

lieve groet,

Christianne

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s