Eindelijk vakantie!

De kinderen hebben vandaag hun rapporten opgehaald, de auto’s zijn gepakt en veel gezinnen zijn klaar om te vertrekken naar zonnige oorden. Voor de komende weken even geen kantoor, huiswerk, sport of stressvolle verplichtingen. Vakantie betekent tijd hebben om te relaxen, samen te zijn met je gezin en leuke dingen ondernemen. Lekker de tijd nemen om bij locale eettentjes te eten of gewoon iets simpels klaarmaken op de bbq. Wat een heerlijk vooruitzicht!

_MG_0846

Absolute favoriete maaltijd gedurende mijn vakantie, is de lunch. Ik vind het een feestje om vroeg op te staan en dan bij een streekmarkt verse kaas, groenten en fruit te kopen. Ik geniet van de bruisende sfeer, de aroma’s van verse kruiden, lavendel en olijven en de prachtige kleuren van stoffen en bloemen. Vaste prik, na de markt een grand crème met een croissantje bij het plaatselijke café. Eenmaal thuis maak ik een makkelijke voedzame lunch met geurende  kaasjes, stokbrood, salades, groenten en natuurlijk hoort daar een mooi glas rosé bij.

_MG_0853.jpg

Het bijzondere servies en het koperkleurige bestek dat op alle foto’s staat, is van het Deense merk Lene Bjerre Design. Lene Bjerre is een Deens merk dat dertig jaar geleden begon met behang en lampenkappen, maar tegenwoordig veel mooie sfeervolle woonaccessoires op de markt brengt. Het servies en bestek van deze blog zijn nu te koop bij Eyeonsite.

Hier wat tips voor een zomerse lunch:

  1. Gebruik schaaltjes en borden in diverse kleuren, dat staat zo decoratief!
  2. Zorg voor een gezellige aankleding met servetten en bloemen. Hier heb ik olijftakjes gebruikt en roze servetten omdat deze mooi passen bij de schaaltjes en bij de rosé ;-).
  3. Zorg voor knapperig brood en frisse, lichte salades eventueel in combinatie met fruit (meloen)

Recept voor gegrilde groene asperges met parmezaanse kaas en balsamico

Wat heb je nodig?

Groene asperges
Parmezaanse kaas
Balsamico azijn
Citroen-limoensap
Extra vierge Olijfolie
Grof zeezout
Bereiden

Snij 2 cm van uiteinden van de asperges af, zet een grill pan klaar op hoog vuur en doe wat olijfolie (2 eetlepels) in de pan.
Laat de grilpan goed warm worden
Leg de asperges naast elkaar in de pan, begin na een minuut met omdraaien
Blijf de komende 4 minuten de asperges geregeld draaien, zodat er mooie zwarte grill streepjes op komen
Haal de asperges uit de pan en besprenkel ze met grof zeezout en citroensap
Leg ze op een mooi bord en schaaf er wat verse parmezaanse kaas over
Als je lekkere stroperige balsamico azijn in huis hebt schenk dan een beetje over de asperges maar zonder zijn ze ook heerlijk!

_MG_0857.jpg    Bord Amelie kleur Cement en Amelie schaaltje in de kleur Petrol. Bestek Dana

_MG_0855.jpgRonde schaal Amelie groot in de kleur Petrol

Eet smakelijk en ik wens jullie allemaal een fantastische zomer toe!

Wij zijn afwezig van 19-31 juli en bestellingen worden na 31 juli afgehandeld en verstuurd.

bisou x Christianne

PS alle producten die op de foto’s zijn afgebeeld zijn op verzoek te verkrijgen bij EyeonSite.            Bron/foto’s: Christianne de Fijter

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s