Dutch treat bij X Bank

De Spuistraat in Amsterdam is weer een hotspot rijker. Gevestigd in het oude hoofdkantoor van de Kas Bank is gisteren, zaterdag 27 februari, de X Bank geopend. Wij zijn blij, want het is heel on-Nederlands om in een ruimte van 700 M2, verdeelt over 2 verdiepingen, mode, design en kunst samen te bundelen. Als onderdeel van het designhotel W is het concept van de X Bank uniek, mede omdat er (in principe) alleen maar ‘Nederlandse’ ontwerpers aan mogen deelnemen.

De begane grond is momenteel gereserveerd voor exposities van 6 kunstenaars / artists: Nathan Azhderian, Sema Bekirovic, Nathaniel Mellors, Navid Nuur, Mike Pratt en Anne de Vries. Er worden ook regelmatig lezingen en workshops gegeven.

BLOG Stay hydrated-15

Xbank is een waar shopping paradijs, ook voor de kleine portemonnaie. Op de eerste verdieping, je komt er via de mooie witte ‘wenteltrap, zijn 180 labels vertegenwoordigd. Geweldig om te zien dat er zoveel talent rondloopt in Nederland. Het diverse aanbod, ik noem een paar labels: bijenwas kaarsen van het prachtige merk World of Opportunities, schoenen van Jan Janssen, kleurrijke kussens van byBorre/PietHeinEek,  leren tassen van Santa Chè, bloemen van Gerda’s, luxe beachwear van Amor Mondial, likeuren van Wijnand Fockink, kinderkleding van Imps & Elfs, K. Tiktak thee en tot slot originele stopcontacten van het merk @suit’dsuits. Je raakt er niet uitgekeken!

kussens en quilt van  byBorre/PietHeinEek

XBank blog2

Alle labels staan door elkaar maar wel zoveel mogelijk gesorteerd op kleur.

BLOG XBank
Blog XBank8

X Bank is laagdrempelig en je wordt er ook nog eens vriendelijk en enthousiast geholpen. Elke vrijdag van 17:00-19:00 is er een borrel waar iedereen welkom is, dus neem er eens een kijkje en raak geïnspireerd door deze fushion van mode, kunst en design.

Blog XBank The dutchess.jpg

EyeonSite

Tekst en foto’s Christianne de Fijter

X BANK
Spuistraat 172, Amsterdam

zeven dagen per week geopend  van 10.00-22.00
Op zon/ma/di tot 20.00

xbank.amsterdam en wamsterdam.com

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s