GEK OP GROEN

Je kunt er de klok op gelijk zetten, zodra de scholen weer begonnen zijn en er ‘s nachts eindelijk wat koude lucht het slaapkamerraam binnenkomt, krijg ik de kriebels. De interieur kriebels wel te verstaan. Dan wil ik warme, rustige kleuren om me heen en het liefst steek ik op een regenachtige avond de haard al lekker aan. Alle muren in onze zitkamer zijn wit en het lijkt me spannend om een wand in een groene kleur te schilderen. Ik kies voor krijtverf omdat het uitsluitend natuurlijke pigmenten bevat, 100% ecologisch en volledig biologisch afbreekbaar is. Het wordt nog een hele uitdaging om DE kleur te vinden want er is giga veel keus. Door wat sfeerbeelden te combineren met verschillende tinten groen, schep ik een duidelijk beeld wat ik precies wil.  Misschien zijn jullie, na het lezen van deze blog, ook wel geinspireerd geraakt. Laat het me dan weten! Een tip: koop geen kleurenmonsters maar probeer eerst de app @Flexa Visualizer op je smartphone. Kies eerst de kleur en daarna tik je op de muur die je wilt schilderen en je krijgt een perfect beeld hoe het eruit komt te zien. Echt een hele handige app! Let op: de kleurweergave wordt beïnvloed door uw scherminstellingen.

aqua drama 6 thecottagemarket.com   Full ocean Flexa

Deze slaapkamer heeft een boho uitstraling. De kleur muur lijkt erg op de Flexa kleur Pure Full Ocean en is prachtig in combinatie met verschillende groene en goudkleurige accenten. Op de sfeerfoto is de verf in ‘ombre’ stijl opgebracht. Source foto: thecottagemarket.com

  susannavento.fi:project:deko-magazine-april: la-franseluikjes_GR-16 SKU-00916-12

Deze lichtblauwe/groene verf past goed in een jong interieur. Mooi in combinatie met pastel- en kopertinten. De verf die er het meeste op lijkt is van L’Authentique kleur: Franse luikjes SKU-00916-12.  Source foto: susannavento.fi/project/deko

theobert_pot Flexe Pure kleur Real Jade

Instagrammer theobert_pot heeft een enorm gevoel voor sfeer en stijl. In zijn gezellige huis in Den Haag vind je een eclectische mix met Franse, Scandinavische en Nederlandse invloeden. In de serre (foto) zijn niet alleen de muren, maar ook het plafond groen geschilderd, zodat je een echt ‘buiten’ gevoel krijgt. Theobert_pot heeft Flexa verf gebruikt in de kleur Pure Real Jade.

Opening shot Dowton Abbey  southfield green HC-129

Geniet jij ook zo van de succesvolle Britse TV serie Downton Abbey? Dit is een foto van het openings shot. Deze prachtige kleur groen is: Southfield green, HC-129. Deze kleur is razend populair bij de Engelse dames.

la-lindegroen SKU-00808-12  via-LliDesign blog.vkvvisuals.com

De kleur Lindegroen van L’Authentique SKU-00808-12 is een rustige kleur die prachtige combineert met de houten tafel en het groen van de vijgentakken. Source foto: via LliDesign blog.vkvvisuals.com

Femina.dk Olijfgrijs Amazona krijtverf

Prachtige tint groen, combineert ook heel goed met andere kleuren groen, en houten of witte meubels. Foto source: Femina.dk. Kleur krijtverf: Amazona olijfgrijs.

Groene kleur Bloglovin.com Green need

Deze grijs/groene kleur is zeer geschikt voor een hal of een studeerkamer. Het kleurnummer komt in de buurt van krijtverf: Mia Colore 41 kleur Lago Maggiore SKU-00181-12.

blog.vkvvisuals.comGreen-velvet-chairs-by-Flexform-in-The-Jane-restaurant-Antwerp-Belgium-designed-by-Piet-Boon lAuthentique-groeneanijs_GR-16 SKU-00918-12

Deze fluwelen stoeltjes staan in The Jane restaurant in Antwerpen en zijn een ontwerp van Piet Boon. Foto source: blog.vkvvisuals.comGreen-velvet-chairs-by-Flexform-in-The-Jane-restaurant-Antwerp-Belgium. Krijftverf: L’Authentique, kleur groene anijs SKU-00918-12.

  fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net LA Strandhuis

Deze kleur is mijn favoriet. Het is een rustige, warme decoratieve kleur die me doet denken aan glassteentjes die je in de zee vindt. Hij matcht heel goed met andere kleuren en zal prachtig staan in een keuken of badkamer. Foto source: fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net. Kleur heeft veel weg van: L’Authentique standhuis SKU-0082-12.

Ik wens je veel wooninspiratie toe!

groet,

Christianne

Hoofdfoto: source: Christianne, location: appartement Josephine de Fijter, Berlijn

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s