Verrassend “more than shopping” concept Berlijn

Zoals jullie misschien wel weten ben ik in de gelukkige omstandigheid dat ik een dochter heb die in Berlijn woont en werkt. Ik laat me dan ook graag rondleiden door ‘haar’ stad die na elk bezoek ook een beetje meer de mijne wordt. Afgelopen vrijdagmorgen starten we met een overheerlijke cappuccino en een ontbijt in het drukke maar oh zo gezellige koffie/lunchtentje bij haar in de straat genaamd Suicide Sue http://www.suicidesue.com en daarna gingen we op pad.

We reden naar de wijk Mitte en daar liet ze me kennismaken met een nieuwe concept store die op de begane grond van Soho House gevestigd is.

entree The Store  Picture The Store  Design AMMA

Eind januari 2015 opende “The Store” haar deuren en de winkel heeft maar liefst een oppervlakte van 3.000 vierkante meter! The Store heeft een industriële uitstraling maar voelt toch huiselijk aan omdat er overal gezellige ruimtes gecreëerd zijn met grote banken, mooie tapijten en veel groen. Naast eten en drinken kan je er ook relaxen in de kleine bibliotheek (Idea Books) en heren- en damesmode shoppen van designers als: Jil Sander, Ann Demeulemeester, J.W. Anderson en Lemaire. Het is zelfs mogelijk om er te werken vanuit een freelancer vriendelijke working space!

2015-06-19 14.29.20  2015-06-19 14.25.44

Achterin de winkel zijn de bibliotheek (Idea Books), nagelstudio en een vestiging van het Britse Barber & Parlour http://www.barberandparlour.com gevestigd.

2015-06-19 14.20.10  2015-06-19 14.49.00  The Store, high end concept store

Het is een erg leuk nieuw en inspirerend concept, dat een (zeer) luxe bestemming is voor design (Amma Studios), mode, kunst, beauty Baume 27 (http://www.cosmetics27.com), muziek (Phonica Records), huishoudartikelen, bloemen/tuinadvies (http://marylennox.de/about/) en meer.

the-store-soho-house-berlin-05 Journelles-The-Store-5-980x653

Creatief directeur Alex Eagle wilde een plek creëren waar je een hele dag kan doorbrengen. Ik weet niet of het mij zou lukken hier 8 uur te verblijven maar het is haar zeker gelukt om een inspirerende, trendy en lichte lifestyle store te ontwerpen waar je in ieder geval kan vergapen aan design, mooie design kleding en daarnaast ook nog eens heerlijk organisch kan lunchen.

Christianne de Fijter

 

Soho House Berlin Torstraße 1, 10119 Berlin, Germany +49 (0)30 40 50 440

Photo’s: Christianne de Fijter, The Store en Journelles.de

2 thoughts on “Verrassend “more than shopping” concept Berlijn

  1. Lieve Chris,

    Ziet er heel trendy en mooi uit. Groetjes x Jantje

    Verstuurd vanaf mijn iPad

    > Op 21 jun. 2015 om 21:16 heeft Blog EyeonSite het volgende geschreven: > > >

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s